עוגת שכבות, בצורת מספרים \ה הטרנד הלוהט עכשיו
הכנתי את העוגה הזאת בהשראת גיסתי מזל, אז קרדיט לה
היא הראשונה שהכינה והפתיעה עם העוגה ליומהולדת בחגים
בגרסת הפירות
ובגרסת השוקלד
משם לפה
חיפשתי מתכונים,
חיפשתי מתכונים,
ניסיתי פעם אחת ויצא מצוין
וניסית שוב ויצא מעולה
וכולם רוצים מתכון והסבר איך עושים
אז אנסה לתת טיפים ועצות, הסבר וכמה תמונות
וקרדיט למי שכבר פרסם את זה ברשת
תהנו :-)
אז מתחילים בבצק עוגיות פריך
יש כמה מתכונים, הנה מה שאני ניסיתי
לבצק:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים
1 ביצה
כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח
2 כפות מים קרים
למילוי:
2 מכלי שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
אינסטנט פודינג וניל ( יש לחברת מימונס פודינג וניל לבן במיוחד )
כמה טיפים שלי
* כשמרדדים את הבצק לשני שכבות, רצוי שהשכבה התחתונה תהיה מעט יותר עבה מהשכבה העליונה.
* הבצק שמנוני ולכן יש לעבוד עם נייר אפיה ולדאוג לקרר את הבצק היטב לפני שמרדדים.
* להשקיע בחיתוך ישר של הבצק לפני האפייה.
בהתחלה לא הקפדתי על יישור קצוות וחבל כי יותר קשה ליישר קווים אחרי האפייה, זה מתפרק ...
בהתחלה לא הקפדתי על יישור קצוות וחבל כי יותר קשה ליישר קווים אחרי האפייה, זה מתפרק ...
* לזלף את המילוי רק אחרי שהבצק התקרר לגמרי
אני הכנתי את הבצק יום לפני ואת המילוי כמה שיותר קרוב להגשה (הזילוף לא לוקח הרבה זמן )
* לזילוף - אפשר עם צנתר ואפשר גם בלי, בשניהם התוצאה יצאה מצוינת
* בשביל צורת מספרים - אפשר להדפיס או לצייר על נייר את המספר הרצוי לשים על הבצק ולחתוך מסביב
אני הכנתי את הבצק יום לפני ואת המילוי כמה שיותר קרוב להגשה (הזילוף לא לוקח הרבה זמן )
* לזילוף - אפשר עם צנתר ואפשר גם בלי, בשניהם התוצאה יצאה מצוינת
* בשביל צורת מספרים - אפשר להדפיס או לצייר על נייר את המספר הרצוי לשים על הבצק ולחתוך מסביב
לינק להדפסת מספרים
לאחר הכנת הבצק וקירורו יש לקרוץ את הצורה הרצויה
לאפות כ- 20 דקות
להכין את המילוי
ולזלף על השכבה הראשונה
לא מסובך בכלל, טל הצליח בלי בעיה ( בתמונה למעלה זילוף עם צנתר ובתמונה למטה זילוף בלי צנתר )
מניחים מעל בזהירות את השכבה השנייה ומזלפים שוב
(גם אם העוגייה נשברת זה לא נורא כי הזילוף מסתיר )
והסוף הכי כיף מקשטים עם מה שאוהבים - סוכריות, שוקלדים שונים, מקופלת, גליליות וכד'
בתאבון !!!
הנה כמה דוגמאות מהרשת (יש למה לשאוף ולהשתפר :-))
https://ofaplus.wordpress.com/2017/08/30/
https://www.haaretz.co.il/food/sweets/RECIPE-1.4408157
http://www.imgrum.org/media/1631899770077684108_1615269445
*********************
הפוסט הזה זכה למלא תגובות ולכן מעדכנת אותו ומוסיפה
שיש אפשרות קלה יותר להכין את עוגת שכבות מספרים וזה להשתמש בפתיבר במקום בצק
זה גם עונה על הדרישה לפרווה.
הבעיה היחידה היא חיתוך צורות מורכבות לזה עדיף להשתמש בבצק
הנה מה שהכנתי ליום העצמות, דגל ישראל, את הפסים הכנתי מפתיבר ואת המגן דוד מבצק
Kכמה אותיות זה מספיק ?
השבמחקנראה לי שהתכוונת "לכמה אותיות זה מספיק" ...זה תלוי מה גודל האותיות ועובי האותיות כלומר כמה מרדדים. ממליצה להכין כמות קצת יותר, מקסימום אם נשאר בצק, מכינים עוגיות לתה :-)
השבמחקכדי להכין כמות קצת יותר, כמה להוסיף מכל מרכיב של הבצק?
השבמחקיש להכפיל כמויות בהתאמה או להוסיף באופן שווה קצת מכל מרכיב , קצת בעיתי להוסיף רביע ביצה אז אולי לדאוג לביצה XL. מקווה שעזרתי :-)
השבמחקהיי שאלה איך יצרת את הצורה שרצית
מחקאני מעוניינת ליצור אות או לב ואין לי מושג איך עושים את השבלונה
איך זה שהקרם למטה לא נמעך?
השבמחקממיסים שוקולד לבן עם 3/ 4 גפות שמנת מוסיפים לקרם וכך הוא יציב יותר.
מחקהמממ, אני לא אופה מקצועית אז לא בטוחה כיצד לענות לך על זה, הקרם די יציב גם עם מעט נמעך ממשקל השכבה העליונה זה לא מורגש . ניסתי גם שהשכבה ביסקוויט העליונה תהיה דקה יותר . מקווה שעניתי לך
השבמחקאפשר לאכול את זה יום למחרת? ובנתיים ללהשאיר במקרר..
השבמחקבהחלט , חובה מקרר בגלל השמנת, את הקישוטים למעלה ממולץ לשים קרוב להגשה.
מחקכדאי לזלף לפני הגשה או לילה לפני ??
השבמחקאפשרי לילה לפני, דורש קרור במקרר וכמובן את התוספות למעלה רק לפני ההגשה.
השבמחקשלום,
השבמחקעל איזה חום צריך לאפות את הבצק?
חום - 160 בערך
מחקאני אפיתי בחום 160 מעלות, תלוי הרבה גם בתנור שלך אולי עדיף חום של 150, זה בצק עדין לכן לא אופים בחום רגיל של עוגות אלא נמוך יותר.
השבמחקמקווה שעזרתי, בהצלחה :-)
איך להפוך את המתכון לפרווה? מה מומלץ?
השבמחקלא ניסיתי אבל אפשר עם שמנת פרווה או חלב קוקוס, שוב לא ניסיתי אז קשה לי לייעץ
מחקאיך להפוך את המתכון לפרווה? מה מומלץ?
השבמחקאת יכולה לנסות במקום בצק להשתמש בפתיבר , יעשיתי את זה ליום העצמאות ויצא מעולה
מחקהיי. המתכון של הבצק מספיק ל2 השכבות ? או שצריך להכפיל כמויות ?
השבמחקכן
מחקתלוי בגודל המספרים ובעובי, לדעתי הכנתי כמות וחצי לגודל שהכנתי וקצת נשאר לעוגיות רגילות
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקאפשר לעשות את הבצק בלי שקדים ?
השבמחקמניחה שאפשר ולהוסיף מעט קמח במקום
השבמחקתודה על המתכון.. איך אמור להיות מרקם הבצק בעת חיתוך העוגה אחרי שהכל מוכן ( כלומר בזמן שטורפים אותה 😊)
השבמחקהי יסמין, זה צריך להיות כמו עוגיה פריכה.
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקאם אני מכינה את העוגה יום לפני ומקשטת. מכניסה למקרר ורק לקראת יום למחרת בערב אני מגישה.
השבמחקהקישוט יכול להיהרס לי?
אם את מתכוונת בלקשט לממתקים או הפירות מעל , אז הייתי ממליצה להוסיף הכי קרוב להגשה, ביחוד אם זה פירות ולא לתת לזה לשבת יום במקרר. אם הכוונה לקצפת אז אין בעיה לשמור במקרר, בהצלחה, אשמח שתשתפי תמונה איך יצא :-)
מחקמה גודל המספרים? A4?
השבמחקכן
מחקאפשר לדעת באיזה פוינט להשתמש בWORD כדי להדפיס מספרים בצורה שרואים בתמונות שהעלת... ? זה arial?
השבמחקאפשר להכין עם בצק עלים קנוי??
השבמחקהעוגה קלה לחיתוך?
השבמחק