יום שבת, 11 בנובמבר 2017

עוגת שכבות בצק פריך

עוגת שכבות, בצורת מספרים \ה הטרנד הלוהט עכשיו




הכנתי את העוגה הזאת בהשראת גיסתי מזל, אז קרדיט לה
היא הראשונה שהכינה והפתיעה עם העוגה ליומהולדת בחגים

בגרסת הפירות 


ובגרסת השוקלד


משם לפה
חיפשתי מתכונים, 
ניסיתי פעם אחת ויצא מצוין
וניסית שוב ויצא מעולה


וניסית לעשות אותה גם בגרסת המספרים, קצת יותר מאתגר אבל שווה ! 
וכולם רוצים מתכון והסבר איך עושים
אז אנסה לתת טיפים ועצות, הסבר וכמה תמונות 
וקרדיט למי שכבר פרסם את זה ברשת

תהנו :-)

אז מתחילים בבצק עוגיות פריך
יש כמה מתכונים, הנה מה שאני ניסיתי

מתכון בצק שקדים של אמהות מבשלות
מתכון בצק שקדים מהבלוג - ניחוח לישה

לבצק:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים
1 ביצה
כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח
2 כפות מים קרים

למילוי:
2 מכלי שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
אינסטנט פודינג וניל ( יש לחברת מימונס פודינג וניל לבן במיוחד )


כמה טיפים שלי 
* כשמרדדים את הבצק לשני שכבות, רצוי שהשכבה התחתונה תהיה מעט יותר עבה מהשכבה העליונה.
* הבצק שמנוני ולכן יש לעבוד עם נייר אפיה ולדאוג לקרר את הבצק היטב לפני שמרדדים.
* להשקיע בחיתוך ישר של הבצק לפני האפייה.
בהתחלה לא הקפדתי על יישור קצוות וחבל כי יותר קשה ליישר קווים אחרי האפייה, זה מתפרק ... 
* לזלף את המילוי רק אחרי שהבצק התקרר לגמרי
אני הכנתי את הבצק יום לפני ואת המילוי כמה שיותר קרוב להגשה (הזילוף לא לוקח הרבה זמן )
* לזילוף - אפשר עם צנתר ואפשר גם בלי, בשניהם התוצאה יצאה מצוינת
* בשביל צורת מספרים - אפשר להדפיס או לצייר על נייר את המספר הרצוי לשים על הבצק ולחתוך מסביב


לאחר הכנת הבצק וקירורו יש לקרוץ את הצורה הרצויה


לאפות כ- 20 דקות



להכין את המילוי






ולזלף על השכבה הראשונה 
לא מסובך בכלל, טל הצליח בלי בעיה ( בתמונה למעלה זילוף עם צנתר ובתמונה למטה זילוף בלי צנתר )



מניחים מעל בזהירות את השכבה השנייה ומזלפים שוב
(גם אם העוגייה נשברת זה לא נורא כי הזילוף מסתיר ) 






והסוף הכי כיף מקשטים עם מה שאוהבים -  סוכריות, שוקלדים שונים, מקופלת, גליליות וכד'
בתאבון !!!



הנה כמה דוגמאות מהרשת (יש למה לשאוף ולהשתפר :-))

Image result for ‫עוגת מספרים‬‎
https://ofaplus.wordpress.com/2017/08/30/


Image result for ‫עוגות מספרים עם פירות‬‎
https://www.haaretz.co.il/food/sweets/RECIPE-1.4408157

עוגת מספרים , בצק שקדים וקרם פטיסייר, פירות העונה פרחים טריים והכל פרווה ! 😋🙌🏻❤🙃
#סאפקייקס #יאמי #פירות #פירותהעונה #פרווה #מזלטוב #בתמצווה #פרחים #פרחיםאמיתיים #עוגתפירות

http://www.imgrum.org/media/1631899770077684108_1615269445

*********************
הפוסט הזה זכה למלא תגובות ולכן מעדכנת אותו ומוסיפה
שיש אפשרות קלה יותר להכין את עוגת שכבות מספרים וזה להשתמש בפתיבר במקום בצק
זה גם עונה על הדרישה לפרווה.
הבעיה היחידה היא חיתוך צורות מורכבות לזה עדיף להשתמש בבצק

הנה מה שהכנתי ליום העצמות, דגל ישראל, את הפסים הכנתי מפתיבר ואת המגן דוד מבצק






35 תגובות:

  1. נראה לי שהתכוונת "לכמה אותיות זה מספיק" ...זה תלוי מה גודל האותיות ועובי האותיות כלומר כמה מרדדים. ממליצה להכין כמות קצת יותר, מקסימום אם נשאר בצק, מכינים עוגיות לתה :-)

    השבמחק
  2. כדי להכין כמות קצת יותר, כמה להוסיף מכל מרכיב של הבצק?

    השבמחק
  3. יש להכפיל כמויות בהתאמה או להוסיף באופן שווה קצת מכל מרכיב , קצת בעיתי להוסיף רביע ביצה אז אולי לדאוג לביצה XL. מקווה שעזרתי :-)

    השבמחק
  4. איך זה שהקרם למטה לא נמעך?

    השבמחק
    תשובות
    1. ממיסים שוקולד לבן עם 3/ 4 גפות שמנת מוסיפים לקרם וכך הוא יציב יותר.

      מחק
  5. המממ, אני לא אופה מקצועית אז לא בטוחה כיצד לענות לך על זה, הקרם די יציב גם עם מעט נמעך ממשקל השכבה העליונה זה לא מורגש . ניסתי גם שהשכבה ביסקוויט העליונה תהיה דקה יותר . מקווה שעניתי לך

    השבמחק
  6. אפשר לאכול את זה יום למחרת? ובנתיים ללהשאיר במקרר..

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט , חובה מקרר בגלל השמנת, את הקישוטים למעלה ממולץ לשים קרוב להגשה.

      מחק
  7. כדאי לזלף לפני הגשה או לילה לפני ??

    השבמחק
  8. אפשרי לילה לפני, דורש קרור במקרר וכמובן את התוספות למעלה רק לפני ההגשה.

    השבמחק
  9. שלום,
    על איזה חום צריך לאפות את הבצק?

    השבמחק
  10. אני אפיתי בחום 160 מעלות, תלוי הרבה גם בתנור שלך אולי עדיף חום של 150, זה בצק עדין לכן לא אופים בחום רגיל של עוגות אלא נמוך יותר.
    מקווה שעזרתי, בהצלחה :-)

    השבמחק
  11. איך להפוך את המתכון לפרווה? מה מומלץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי אבל אפשר עם שמנת פרווה או חלב קוקוס, שוב לא ניסיתי אז קשה לי לייעץ

      מחק
  12. איך להפוך את המתכון לפרווה? מה מומלץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. את יכולה לנסות במקום בצק להשתמש בפתיבר , יעשיתי את זה ליום העצמאות ויצא מעולה

      מחק
  13. היי. המתכון של הבצק מספיק ל2 השכבות ? או שצריך להכפיל כמויות ?

    השבמחק
  14. תלוי בגודל המספרים ובעובי, לדעתי הכנתי כמות וחצי לגודל שהכנתי וקצת נשאר לעוגיות רגילות

    השבמחק
  15. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  16. אפשר לעשות את הבצק בלי שקדים ?

    השבמחק
  17. מניחה שאפשר ולהוסיף מעט קמח במקום

    השבמחק
  18. תודה על המתכון.. איך אמור להיות מרקם הבצק בעת חיתוך העוגה אחרי שהכל מוכן ( כלומר בזמן שטורפים אותה 😊)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יסמין, זה צריך להיות כמו עוגיה פריכה.

      מחק
  19. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  20. אם אני מכינה את העוגה יום לפני ומקשטת. מכניסה למקרר ורק לקראת יום למחרת בערב אני מגישה.
    הקישוט יכול להיהרס לי?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם את מתכוונת בלקשט לממתקים או הפירות מעל , אז הייתי ממליצה להוסיף הכי קרוב להגשה, ביחוד אם זה פירות ולא לתת לזה לשבת יום במקרר. אם הכוונה לקצפת אז אין בעיה לשמור במקרר, בהצלחה, אשמח שתשתפי תמונה איך יצא :-)

      מחק
  21. אפשר לדעת באיזה פוינט להשתמש בWORD כדי להדפיס מספרים בצורה שרואים בתמונות שהעלת... ? זה arial?

    השבמחק
  22. אפשר להכין עם בצק עלים קנוי??

    השבמחק

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...